God and Eve | Krstní otcovia

17.12.2024, 20:00

God and Eve

Jádro kapely God and Eve tvoří Eva Sajanová a Richard Grimm (který působí i jako Boh Vajec v koncertní sestavě Raptora Kocha). Oba studují hudební kompozici, Richard na pražské HAMU a Eva na bratislavské konzervatoři. Opěvovaní nováčci slovenské scény God and Eve získali za svůj debut The Creation, plný hravého art popu, jazzu či psychedelie, dostali nominaci na Objev roku od Radio_Head Awards.
Debutová deska jim vyšla u slovenských Slnko Records, stejně jako následné EP The Fastest Way to Deep Clean a House, na kterém pokračují v hravém přístupu k art popu se silnými melodiemi i vynikajícím zpěvem. Obě EP vyjdou společně na jednom LP. God and Eve od komplexních artrockových kompozicí přecházejí k popovějším strukturám a nezapomínají ani na svérázný humor. V loňském roce nadchli na slovenském showcasu Sharpe a letos se představí i na Colours of Ostrava.

Krstní otcovia

Krstní otcovia, kapela poskládaná ze čtyř krstných otcov, kteří ještě nikoho nekřtili. Tvrdí, že jim ke slávě stačí pentatonika, 25 efektů a cover na Where is my mind. Členové KO však tento styl nazývají „experimentálním anarcho post noise art mega punkem“