Gastronomický gesamtkunstwerk Ondřeje Kyase a Pavla Drábka na pomezí Halloweenu a Dušiček
V hlavních rolích Lucie Kašpárková, Hana Škarková, Jan Šťáva a Jakub Tuček režisér Tomáš Studený, dirigentka Gabriela Tardonová.
Úspěšná gastronomická férie Dýňový démon ve vegetariánské restauraci sytí nejen smysly. Stala se rituálem, jímž se už pravidelně loučíme s létem a smiřujeme s podzimem. Režisér a šéfkuchař v jedné osobě přímo na jevišti připravuje výtečný pokrm z dýně a při tom mu sekunduje zpívající pár majitelů restaurace, démon čerstvě zaříznuté dýně, pinkl, sbor kuchyňského personálu a sedmičlenný orchestr. Na závěr se k nim připojí i obecenstvo a představení plynule přejde v neformální raut. Ústřední zápletkou děje je manželský trojúhelník. Mezi pár procházející partnerskou krizí vstupuje dýňový démon v podobě pohledné dívky z venkova a postupně ovládne celou restauraci. Dýně je však nakonec přemožena – uvařena.